Biografie

Jan Kersten

Jan Kersten, geboren 1962 in Siebengewald (Limburg), stamt uit een muzikale familie. De opa van Jan, stichtte vlak na de oorlog samen met zijn zoon Jaap, de vader van Jan en nog drie dochters een beroepsorkest. Onder de naam Mimfi Orkest waren zij populair in Limburg en de grensstreek. Jan heeft vanaf zijn achtste tot aan zijn zeventiende jaar pianoles genoten, om zich daarna aan te sluiten bij een negen-mans formatie en hij het musiceren in een band al snel onder de knie kreeg. Na vier jaar besloot hij verder te gaan in een kleinere bezetting en zodoende heeft hij daarna in diverse trio’s gezeten waaronder o.a. Trio Tonny Vogel uit Nijmegen.

Na enkele jaren heeft Jan het duo Jackpot opgericht waarmee hij grote bekendheid kreeg binnen het danscircuit. Vanaf april 2000 heeft Jan, onder de naam Idem Dito en de nieuwe drummer Teun van der Lee ( ex Greenlight Express), deze populariteit nog verder uitgebreid. Met name in Duitsland, de grensstreek, werden zij steevast aangekondigd als “Die Musiker aus Holland”

Medio 2010 gaf Teun te kennen te willen stoppen met muziek maken, en vanaf januari 2011 heeft Ton, de zoon van Teun, de stokken van zijn vader overgenomen tot juni 2014. Jan heeft inmiddels en nieuwe drummer gevonden en zijn naam is Marcel Hufnagel 
Jan heeft in Marcel een waardige opvolger gevonden en blijkt dat hun beider stemmen elkaar tot in het bijna perfecte aanvullen

 

Marcel Hufnagel

Marcel is wat ze zeggen een echte oude rot in het vak en al jaren werkzaam als muzikant in allerlei coverbands (o.a. Clockhouse ) waar hij div. instrumenten bespeelde en ook de leadzang voor zijn rekening nam hij heeft met bijna alle Nederlandse artiesten wel een keer samengewerkt als muzikant / achtergrondzanger ,, maar ook als geluidsmixer / technicus ..

Met zijn zeer veelzijdige stem weet hij een ieder wel een keer muzikaal te raken . Van gezellige feestmuziek tot stevige rocknummers dit alles is mogelijk door zijn grote stembereik / techniek en jarenlange ervaring waarbij hij vaak de totale leadzang of anders stevig meekoorde en zeer geliefd is bij collega.s omdat hij zonder enige moeite de 2e of 3e , 4e stem bijna direct mee zingt na niet al te veel repeteren ..